Hundar är underbara varelser och det är inte för inte som de länge kallats för människans bästa vän. Det finns enormt många olika hundraser och de har alla sina unika karaktärsdrag, temperament och behov. För den som vill bli med hund är det därför viktigt att göra en hel del efterforskningar då det är ett mycket stort åtagande; hunden kommer att vara helt beroende av dig och hur väl du tar hand om den. Här finns det inga men utan den måste rastas ordentligt flera gånger om dagen och det spelar ingen roll om det regnar eller snöar eller om du har feber och hosta.

Hunden innebär också att det kommer in en enorm portion kärlek och tillgivenhet i ditt liv. En glad hund som väntar ivrigt på att du skall komma hem eller er sömnig hund som vill kela i TV-soffan är några av höjdpunkterna för alla hundägare. Man är aldrig ensam om man har hund och finns det barn i familjen blir hunden gärna en trofast lekkamrat till dessa. Dessutom får man mycket motion genom att ha hund så det är ytterligare en fördel med hundägande.

Tid är en annan oerhört viktigt faktor i hundägandet då inga hundar vill bli lämnade ensamma. Har man ett hektiskt liv där man inte kan vara särskilt mycket med sin hund är det bättre att inte skaffa detta sällskapssjuka djur. Finns det kanske i stället möjlighet att omstrukturera sitt liv eller kan man till och med ta med sig hunden till jobbet? Perfekt, då allt hunden vill ha är ditt sällskap. Ett annat alternativ är att ha en pålitlig hundvakt eller ett trevligt hunddagis att lämna hunden på.

Det gäller alltså att väga för och emot; är jag redo att fullkomligen binda mig till denna underbara varelse eller bör jag vänta några år?