Som hunduppfödare har man många saker att tänka på och ett enormt antal uppgifter varje dag. Man måste framför allt se till att hundarna är i toppskick och att de dagligen får precis den föda, motion, lek och kärlek som de kräver för att vara riktigt lyckliga. Man skall se till att deras päls är ren och fin, att deras klor är rätt storlek, att deras tänder är vita, att deras ögon och öron är klara och att deras temperament är lugnt och harmoniskt.

För att uppnå detta får man ägna hela sin tid åt skötsel och man måste dessutom promenera med sina hundar, motionera dem aktivt och underhålla dem med många timmars lek. Det är hårt jobb men samtidigt tillfredställande då hundar ger så mycket kärlek och glädje tillbaka.

När det är dags att sälja sina valpar gäller det att komma i kontakt med lämpliga köpare och då är internet en fantastiskt lösning. Man kan göra en enkel och snygg hemsida men hjälp av seo-hosting.se som erbjuder bra alternativ som passar de behov man har för att så perfekt som möjligt representera sin kennel. Genom att skriva om sig själv och lägga ut foton på de olika hundarna kan den potentiella kunden lära känna hundarna och kenneln innan de fysiskt träffas och man kan skriva till varandra med frågor och svar. Man kan vidare läsa om skötsel och kanske till och med olika utställningar liksom ställa frågor eller dela med sig av egna erfarenheter.

En hemsida är idag A och O för att skaffa sig kunder och det som är så bra är att man kan göra mycket av jobbet själv utan att vara en erfaren webbdesigner. Man kan välja ett paket med färdiga sidor där det enda jobbet man behöver göra är att lägga in egen text och foton och vips, så har man gjort sin närvaro känd över nätet.