Att hundar älskar att leka är knappast någon hemlighet och beroende på ras är det olika typer av lek som gäller. Stora hundar som golden retriever eller schäfer älskar att jaga bollar och grenar för att sedan hämta tillbaka dem och stolt lämna dem vid sina ägares fötter, medan mindre hundar som yorkshire terrier eller tax tycker om att dra, dra, dra. Det är just därför som yorkies inte lämpar sig så bra för att hämta jägares byten då de hellre står och drar i dem än överlämnar dem vilket naturligtvis ingen jägare vill.

Det finns ett stort antal leksaker för hundar att välja på och man kan hitta massor online; bollar, ben, automatiska möss, dragrep, matlabyrinter och så vidare. Hundar är som människor i bemärkelsen att de har olika smak så det gäller att testa sig fram för att se vilken typ av lek ens hund föredrar.

Om man av någon anledning inte kan ha hund, kanske på grund av allergi eller brist på tid, så kan man åtminstone spela spel med hundar. Det finns ett stort antal spelappar som utvecklats av bolag som aquro där man hittar bra, enkla och roliga lösningar för att ständigt utveckla spännande och underhållande tidsfördriv.

Vare sig du själv vill utveckla en app eller helt enkelt använda en så är hundmotiv mycket populära och det kan röra sig om slotautomater med hundtema, där man i stället för frukter har hundhuvuden, ben och matskålar. Man kan också spela en form av tre-i-rad som till exempel Candy Crush fast med olika hundar istället.

En annan app är att ha en virtuell hundkennel där man matar, vattnar och tar hand om olika hundar som man sedan säljer för att kunna göra uppgraderingar. Dessa så kallade simspel har länge varit populära och spelas både på datorer och mobiltelefoner.