Uppfinningar kommer oftast till för att fylla ett behov, men ibland bara av ren lathet, för att förenkla och lösa problem, även problem man inte visste att man hade. Utav dessa finns det en hel del som verkligen kan förenkla för både dig och din hund.

Appar

Mobiltelefonen har man ju nästan alltid med sig och den kan du även använda för att ta bättre hand om din hund.

Tänk till exempel på när du är på väg att ge din hund en smak av det du äter, när du undrar, “Är det här säkert för hundar?” Med iKibble får du snabbt reda på svaret. Den låter dig söka efter en viss mat bland hundratals livsmedel. Det finns även information och råd om att mata din hund mat för oss människor.

Skulle det däremot gå fel med maten eller något annat och hunden inte mår så bra, då finns Dog first aid med råd och hjälp kring de vanligaste nödsituationerna men även en hel del sjukdomar.

Eller har du några egna idéer på appar som kan hjälpa dig och andra hundägare? Varför inte skapa den själv. Det man inte kan går alltid att lära sig eller använd Aplexa för att bygga ihop din appidé på ett snyggt och professionellt sätt.

Teknik

Gps finns nu i nästan varje ny mobiltelefon och bil, så att varje person har en nära tillgänglig. Så varför skulle det inte finnas en för din hund? Genom att sätta en Tagg-spårare på din hunds halsband kan du enkelt spåra din hund med hjälp av din telefons kartapp. Vilket säkerligen kan minska din stress över att förlora hunden. Du kan även få sms- och e-postvarningar så att du direkt vet när hunden är utanför ett förutbestämt område.

Nu kan du även använda din telefon för att mata huden. Med Petnet kan du mata ditt husdjur från var som helst med din smartphone. Detta är ett sätt att se till att din hund får sin måltid vid rätt tid varje dag, även när du inte är där.